Beauport Place & La Cote View, Les Creux, St Brelade

Beauport Place & La Cote View, Les Creux, St Brelade

Beauport Place & La Cote View, Les Creux, St Brelade

Beauport Place & La Cote View, Les Creux, St Brelade

More...
Beauport Place & La Cote View, Les Creux, St Brelade

Beauport Place & La Cote View, Les Creux, St Brelade

Beauport Place & La Cote View, Les Creux, St Brelade

Beauport Place & La Cote View, Les Creux, St Brelade

More...
Beauport Place & La Cote View, Les Creux, St Brelade

Beauport Place & La Cote View, Les Creux, St Brelade

Beauport Place & La Cote View, Les Creux, St Brelade

Beauport Place & La Cote View, Les Creux, St Brelade

More...
Beauport Place & La Cote View, Les Creux, St Brelade

Beauport Place & La Cote View, Les Creux, St Brelade

Beauport Place & La Cote View, Les Creux, St Brelade

Beauport Place & La Cote View, Les Creux, St Brelade

More...
Beauport Place & La Cote View, Les Creux, St Brelade

Beauport Place & La Cote View, Les Creux, St Brelade

Beauport Place & La Cote View, Les Creux, St Brelade

Beauport Place & La Cote View, Les Creux, St Brelade

More...
Frontpage Slideshow (standalone) | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

LA COTE VIEW, LES CREUX, ST. BRELADE

Description: New-build luxury dwelling
Completed: 2007
Challenges: Within the Zone of Outstanding Character (now the Coastal National Park) planning consent was granted to demolish the existing hotel, which had ceased trading several years previously, and construct two large dwellings. Beauport Place was the larger of the two properties. The archive search of historic developments in the area determined the character of both units, thus making a link with the architectural history of the site. Externally Beauport Place retains the features of a classically proportioned colonial-styled house, internally however its design has a fresher more contemporary theme which befits the world class site. Conceived as a four-storey dwelling, the property commences its further evolution as the semi basement floor is converted into an indoor swimming pool. La Cote View presents a frontage which appears as a Jersey vernacular granite cottage, but has a parallel wing to the rear which increases the building depth and footprint.
joomla template